Een rieten dak is een kroon op uw woning. Een mooi stuk ambachtelijk werk met een prachtige uitstraling. Riet was vroeger het ideale materiaal om het dak waterdicht te maken. Het materiaal was gratis voorhanden en veel huizen waren daarom voorzien van een rieten dak. Tegenwoordig is een rieten dak meer een luxe product en ook in de nieuwbouw zien we de vraag naar rieten daken weer stijgen. Gelukkig, want riet hoort bij Nederland en rieten daken maken onze leefomgeving een stuk aangenamer!

Kosten van een nieuw rieten dak

De kosten voor het aanbrengen van een rieten dak is afhankelijk van een paar factoren. Het aantal vierkante meters, het soort riet u wilt gebruiken, het aantal ramen en dakkapellen en de bereikbaarheid van het dak. Daarnaast wordt er gekeken naar de staat van de dakconstructie. Soms is het verzekeringstechnisch en qua wooncomfort interessant om onder het riet platen te gebruiken in plaats van panlatten. Dit heeft ook invloed op de uiteindelijke kostprijs.

De kosten van een nieuw rieten dak worden per vierkante meter gegeven. Deze vierkante meter prijs is inclusief materiaal en arbeidskosten.

Als u wenst kunnen wij vrijblijvend bij u langskomen om uw wensen te bespreken en een offerte voor u te maken.

Misschien is het zelfs de moeite waard (als u een bestaand rieten dak heeft) om eerst een gratis dak inspectie uit te laten voeren. Wellicht kan het bestaande dak er na een reparatie en het nodige onderhoud nog jaren tegenaan.

Mocht u informatie, advies, een offerte of gratis dak inspectie wensen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Nieuw rieten dak laten leggen