Onderhoud rieten dak

Onderhoud van uw rieten dak is belangrijk voor een lange levensduur. Ons advies is om eens in de 5 jaar onderhoud te laten uitvoeren. Maar, geen dak is gelijk, en misschien zou uw dak wel iets meer of minder onderhoud kunnen gebruiken. Om dit te beoordelen komen we graag vrijblijvend bij u langs om dit door te spreken en een gratis dak inspectie uit te voeren.

Waaruit bestaat het onderhoud van een rieten dak?

Bij goed onderhoud wordt het dak schoongemaakt en aanwezig mos verwijderd. Vanaf de nok (die we overigens ook controleren op beschadigingen en lekkages) werken wij naar beneden en scheren het bovenste gedeelte van het riet. Op zwakke plekken wordt er riet bijgestoken / gerepareerd. Het riet wordt overal aangeklopt zodat het weer stevig op de dakconstructie ligt.

Ook controleren wij de dakconstructie op de aanwezigheid van houtworm of boktor. Houtwormbestrijding komt vaak voor bij onze werkzaamheden als rieten dak reparateurs. Bij actieve houtworm behandelen we de dakconstructie dan van binnenuit met bestrijdingsmiddel.

Vaak wordt er (in onze ogen) te snel geadviseerd om het rieten dak te vervangen. Onze ervaring is juist dat een dak vaak gerepareerd kan worden. Dat is bovendien een stuk minder kostbaar dan een nieuw rieten dak. En met een stukje professioneel onderhoud ligt het dak er dan nog vele jaren netjes en waterdicht bij!

Wilt u informatie of gebruik maken van een gratis dak inspectie? Neem via onderstaande knop vrijblijvend contact met ons op.

Onderhoud rieten dak